Buca FSMAL e-twining Projesi...

Buca FSMAL e-twining Projesi...

e-twining Nedir?

eTwinningAvrupada’ki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır.

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

2005 yılında başlatılan eTwinning, özellikle, eTwinning'e katılan ülkelerdeki temel mesleki eğitim düzeyinde ve erken çocukluk eğitimi ve bakımından lise düzeyine kadar olan eğitim ve öğretim sürecinde görev yapan eğitimciler ile diğer tüm okul personeline açık olan bir topluluktur. eTwinning, metodoloji, pedagojik yaklaşım, uygulama topluluğu ve inovasyon, iletişim ve işbirliğini mümkün kılan bir platform içermektedir.

Avrupa düzeyinde, halihazırda mevcut olan Merkezi Destek Servisi (MDS), Ulusal Destek Kuruluşları ağını Avrupa Komisyonu ve Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) ile koordine etmektedir. Okul personelinin kaydolabileceği, ortaklar bulabileceği ve birlikte çalışabileceği araçlar ve hizmetler sunan tamamen çok dilli bir web sitesi olan eTwinning alanından sorumludur. MDS, ayrıca pedagojik ve teknik yardım masası hizmetleri sağlar ve öğretmenler için eTwinning hakkında özel eğitim oturumları düzenler.

Projeler 2022 yılından itibaren etwinningesep platformunda oluşturulmaktadır.

Okulumuz 2018 yılından bu yana etwinning platformuna kayıtlıdır.

17.11.2022 tarihinde Portekiz-Türkiye ortaklığı ile etwinning projemiz başlamıştır.

Projemizin adı: ProbabilitiyModels

Projemiz 42 öğrenci ve 4 öğretmen tarafından yürütülmektedir. Projemizin amacı matematik dersleri için öğrencilerin motivasyonunu artırmak,matematiğin kullanımı ve matematiksel düşünme anlayışını derinleştirmek,yabancı dil kullanma,BIT okuryazarlığı ,medya okuryazarlığı becerisini kazandırmak,akran öğrencilerin iletişim becerilerini ve kültürel alışverişini geliştirmek, öğretmenlerin yabancı meslektaşları ile ilişkilerini geliştirmek ve yeni eTwinning ve erasmus projeleri oluşturmaktır.

 

Proje web sitesi: https://etwinningfsm.wixsite.com/probabiltymodels

 

 

22.05.2023 333

22-05-202322-05-202322-05-202322-05-202322-05-202322-05-202322-05-2023